dilluns, 19 de gener del 2015

TASCA 1:

Constel·lacions d'Orió i Escorpí

Orió i Escorpí són dues de les 88 contel·lacions que trobem en el nostre cel. 


Imatge d'Escorpí - Skyview
La constel·lció d'Escorpí es creu que va ser imaginada pels romans que van relacionar la forma de les estrelles amb el dibuix d'un escorpí. Es troba entre les constel·lacions de Serpentari i Escaire. I el seu astre més brillant és Antares.


Imatge de la constel·lació d'Orió - Skyview





Respecte a la constel·lacio d'Orió és potser la més coneguda. Les antigues civilitzacions ja l'havien reconegut i es trobaven diferents formes. Però van ser els grecs els que li van donar el nom del personatge de la seva mitologia, Orió. Es troba al voltant d'altres constel·lacions com Taurus, Germini, Ca menor i Ca major. Conté molts estels britllants.

Tal i com diu la llegenda, les dues contel·lacions es troben en dos extrems de tal manera que mai podrem veure-les a la vegada en un mateix cel. A l'hivern podem observar a Orió, mentre que a l'estiu trobem Escorpí en el nostre cel.


El meu horoscop

Vaig néixer el 6 de febrer. És una data que es troba dins del temps en que la constel·lació Aquari es troba en el cel (20 de gener - 18 de febrer). 

Els estels que conformen Aquari es troben formant un dibuix semblant al d'una àmfora. 
Imatge de la constel·lació d'Aquari - Skyview

Per tant, el meu horòscop és Aquari. I com en tots, hi ha un conjunt de trets que tots els nascuts en aquestes dates, es creu que tenim, per exemple: testarrut, voluntat ferma, innovador, tolerant, sociable, intel·ligent, impredictible, enigmàtic, racional...

La seva història és la següent:
En la mitolgia grega, Aquari s'associava amb Ganímedes. Era un dels mortals més bonics que caminava per la Terra. De tal manera que el pare dels déus, Zeus es va enamorar d'ell, i adoptant la forma d'àliga, el va segrestar i el portà a l'Olimp. Li donar-li l'important treball de la intuició i va servir als déus com a coper. Ganímedes, com a pagament del seu treball, li demanà a Zeus que deixés que mai parés de rajar aigua des d'una àmfora i que eternament pogués alimentar als mortals de la Terra. 
És per això que la seva constel·lació és representada amb el dibuix d'un home fent rajar una àmfora.

Altres mites diuen que Aquari va ser el salvador de l'humanitat quan va evitar un gran diluvi universal de Zeus.



Fase lunar actual


Cicle lunar
La lluna té un cicle anomenat "Cicle Lunar" que té una durada d'uns 30 dies. Això és degut al gir de rotació i de translació que fa al voltant de la Terra respecte la seva posició al Sol. Pot presentar quatre fases ben diferenciades: lluna nova, quan es situa entre el Sol i la Terra i es troba totalment fosca; lluna creixent, quan presenta la meitat esquerra il·luminada; lluna plena, quan presenta tota la cara il·luminada; i lluna minvant, quan es troba la meitat dreta il·luminada. 

Avui, la lluna es troba en la fase lunar "Lluna Nova".


Planeta que veiem més a prop


El planeta Venus conté una superficie en estat gasós
Tot depèn del moment de l'any que ens hi fixem ja que cada planeta té una òrbita pròpia que fa variar les distàncies entre aquests. Tot i així, el planeta més proper a la Terra i a la vegada, el més visible, és Venus. Després del Sol i la Luna, Venus és l'astre més brillant en un cel nocturn. Com més brillant és, més a prop es troba del nostre planeta. La seva brillantor és deguda a la capa de sofre que es troba en la seva superfície.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada